15 Mart 2008 Cumartesi

Fotomanipülasyon



Rusça bilmediğim için sanatçının adını yazamıyorum. Bu adreste yaptığı diğer işler de var. http://2photo.ru/2007/09/09/samoe_novoe_ot_dou_2007.html

Bob Augustine'in yolu.



Evinizde uygun bir alan varsa bu şekilde değerlendirebilirisiniz. Bob Augustine çocuk odasına ulaşmak için kullanmış. http://web.mac.com/bobaugustine/iWeb/Site/Art%20House.html bu adresten detayları görebilirisiniz.

İç mekan tasarımı


Hem kurumsal kimliği vurgulaması açısından hem de tipografinin kullanımı açısından başarılı bir iş.

14 Mart 2008 Cuma

Oskar Diaz'ın tasarladığı kendi kendine oluşan kartlar.

Endüstriyel tasarımcı olan Oska Diaz'ın yaptığı bu tasarımlar benim bu yıl gördüğüm en iyi işlerden biri. http://www.oscar-diaz.net/ sayfasından diğer örnekleride görebilirsiniz.




Küçük işyerleri.


Bu benim hep hayalimde olan iş yeri tasarımına çok uyuyor. Türkiye içinde iyi bir çözüm. Prefabrik olarak çok hızlı kurulabilen bu ofisler az sayıdaki insana barınma imkanı sağlıyor. Çevreye zarar vermeden daha doğal arazilerde de kullanılabilir. Yada evinizin bulunduğu sitenin yanındaki küçük bir boşluğa işyerinizi kondurabilirsiniz. http://smallworks.ca/ adresinde örnekler var.

Büyükannelerin evi_Tania Sanhueza & Julie Moon

Tania Sanhueza & Julie Moon tarafından bir sergi için hazırlanmış çalışma. Tema büyükannelerin evi.

Chaiyut Plypetch lamba tasarımı.


Chaiyut Plypetch tarafında tasarlanmış bir lamba. Gövde alüminyumdan yapılmış.

13 Mart 2008 Perşembe

Peter And The Wolf, Suzie Templeton'ın Stop-Motion Filmi











2008 Oskarlarında En İyi Canlandırma Kısa Film dalında ödül alan film bu alanda yapılmış en iyi filmlerden biri. Bu adresten filmin sitesine ulaşılabilir. http://www.breakthrufilms.co.uk/peterandthewolffilm/index2.html

12 Mart 2008 Çarşamba

Grafik Tasarim Gunleri 15-16 Mart

15-16Mart 2008 tarihlerinde duzenlenen Grafik Tasarim Gunleri'nde, Isi ve isik ile değişen mürekkep teknolojileri üzerine bir bölüm var. Bu son yıllarda çok kullanılan bir teknoloji. Türkiyede fazla bilinmiyor. Örnekte içine sıcak bir madde konulunca üzerindeki grafikler değişiyor. Buna benzer çok yaratıcı örnekler var. Daha ilginç olanı ise zamnala değişebilen yada silinebilen mürekkeplerin olması. http://www.grafiktasarim.org/ adresinden etkinlikle ilgili bilgi edinebilirsiniz. Bunu kaçırmayın.

Türk çayına yeni yorum

İnce belli çay bardağı kavramına farklı bir yorum daha. Benzer örnekler var. Onlarıda sitede yayınlamaya çalışacağım.

Hayalet Çete


Yine içinde muziplik barındıran ama aynı zamanda işlevsel tasarımlar. Bay tuz, karabiber ve kırmızı biber :)

Japon coçukların beslenme çantası :)


Japon anneleri bu özenli ve iştah açıcı beslenme çantaları için tebrik etmek gerekli. Sadece yiyeceklerden oluşan bu kutular uzak doğuda çok yaygın.

‘Unknown Land’ Bilinmeyen Alanlar

2007 yılında Amsterdam'da düzenlenen ‘Unknown Land’ başlıklı grafik tasarım kongresinin görseli. Alliance Graphique Internationale (AGI) düzenlemiş. http://www.a-g-i.org/ dan detay öğrenebilirsinin.

11 Mart 2008 Salı

Okuma Koltuğu :)

Tasarımcıların içlerinde farklı bir mizah anlayışı taşıdıklarını düşünüyorum. Bu tarz işler sadece ihtiyaçlar düşünülerek yapılmış tasarımlar değil bence. Küçük iğnemeler yada göndermeler barındırıyor içinde. Tasarımcıyı bulamadım bulunca mutlaka ekliycem. Mutlaka başka çarpıcı tasarımlarıda vardır.


Savaş böyle bir şey işte!

7. Tabriz Uluslararası Karikatür Yarışması sonuçlandı. Bu karikatür de özel ödüllerden birini almış. Grafik bir anlatım bulduğum için bloğa koydum. Rumen Dragostinov (Bulgaristan) tarafından yapılmış. http://www.tabrizcartoons.com/ adresinden sonuçlara ulaşılabiliyor.

Hem çatal hem kaşık


Bu ürünün adı Spork yani hem çatal hem kaşık. Daha çok piknikler için düşünülmüş. Yanlış anlamadıysam hammaddesi de doğada yüzde yüz çözünebiliyor. www.momastore.org da satışta.

Irklar ve dinler

NewYork'un muhteşem bir ırklar ve dinler karması olduğu iddasından yola çıkılarak yapılmış küp blog tasarımları.
http://www.momastore.org/ adresinde de satışta.

Kahve için pantone :)

Kahvenizi nasıl seviyorsanız o kıvamı yakalamanızı sağlayan kupa tasarımı. Bence dahiyane fikir.
http://www.suck.uk.com/ dan ulaşabilirsiniz.

Madame Tutli-Putli canlandırma sinemanın çok iyi bir örneği!

Chris Lavis ve Maciek Szczerbowski tarafından yönetilen Madame Tutli-Putli filmi stop-motion tekniğinin çok iyi bir örneği. http://www.onf.ca/ sitesinden daha ayrıntılı bilgi bulmak mümkün. Yapım aşamalarına ait videolar da var.

10 Mart 2008 Pazartesi

Don't look back

Geçmişi düzeltmenin belkide tek yolu geriye değil, geleceğe bakmak. bence bunu ifade etmek için yapılmış güzel bir takvim tasarımı. Nerde gördüğümü hatırlamıyorum. Bu yüzden sahibinden özür dilerim. Linki bulursam mutlaka eklerim.